Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ !!!



ΑΡ. ΠΡΩΤ.:  ………….. / 2016                                                                                              
Υμηττός,  19 Σεπτέμβρη 2016

ΠΡΟΣ :
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Αναπληρωτή Υπουργό κ. Δ. Βίτσα.
      ΚΟΙΝ. :    Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.      Π. Καμμένο.
      Υπουργό Επικρατείας κ. Αλέκο    Φλαμπουράρη.
      Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό κ. Τ. Κουίκ.
      Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο.
     Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Χουλιαράκη.
     Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ).
     Πρόεδρο  Δ.Σ. κ. Θ. Βασιλείου.
     Δντα  Σύμβουλο κ. Κ. Χρηστίδη.
     Εργαζόμενους Ε.Α.Σ. ΑΒΕΕ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ).




ΘΕΜΑ :
Συνάντηση για Θέματα Εταιρείας.




Κύριοι,
Στη συνάντηση μαζί μας, την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016, είχαμε συζητήσει τα προβλήματα των Ε.Α.Σ. ενόψει των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς.
Ανταλλάξαμε απόψεις και τα Σωματεία μας σας καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις και σας περιγράψαμε με πλήρη ειλικρίνεια την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η εταιρεία σήμερα.
Εκτιμήθηκε, η ανάγκη χρηματοδότησης με ταυτόχρονη αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων των Ε.Α.Σ., ώστε να εκπονηθεί ένα σχέδιο το οποίο θα γίνει αποδεκτό από τους Θεσμούς.
Στην αξιοποίηση της περιουσίας περιλαμβάνεται και η πώληση του οικοπέδου του εργοστασίου της Ελευσίνας. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση Μετόχων στις 12 Σεπτεμβρίου 2016.
Δυστυχώς, στη Γ.Σ.Μ. χωρίς να έχει εκφραστεί καμία αντίρρηση το προηγούμενο διάστημα παρουσιάστηκε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών (κύριος Μέτοχος) εκφράζοντας την άρνηση του για την πώληση !!!
Οι πάντες στη Κυβέρνηση είναι γνώστες ότι τα Ε.Α.Σ. είναι σε δραματική κατάσταση. Είναι βέβαιο ότι η παραγωγική διαδικασία είναι τραγική, στο ταμείο της εταιρείας δεν υπάρχει «ούτε ένα ευρώ» για την υλοποίηση υπογεγραμμένων παραγγελιών (υπάρχει κίνδυνος επιβολής ποινικών ρητρών), όσο δε για τη μισθοδοσία των εργαζομένων, ούτε συζήτηση.
Όπως μας έχει ενημερώσει η Διοίκηση, τα χρήματα αυτά θα ήταν μια πρώτη «ένεση» ρευστότητας και είχε στηρίξει το παραγωγικό έργο αλλά και την μισθοδοσία σε αυτά.
Η όλη κατάσταση έχει δημιουργήσει προβληματισμό, ανασφάλεια και τεράστια ανησυχία στο σύνολο των εργαζομένων.
Η παραγωγική αδράνεια της εταιρείας και το οικονομικό αδιέξοδο προέρχονται δυστυχώς από τις πολιτικές τις οποίες η Κυβέρνησή σας εφαρμόζει.
Η υπομονή  των εργαζόμενων εξαντλήθηκε !!!.
Η εταιρεία «πάει από το κακό στο χειρότερο» παρά τις διαβεβαιώσεις σας για το αντίθετο καθώς και τις πεποιθήσεις της Διοίκησης ότι «θα πάμε καλά» !!!.
Σε σύσκεψη των Σωματείων, στις 15 Σεπτεμβρίου 2016, ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίσαμε να αγωνιστούμε για να προστατέψουμε την εταιρεία μας, την δουλειά μας, την ζωή μας !!!
Με αυτούς τους στόχους, ξεκινάμε ένα πρόγραμμα κινητοποιήσεων με αφετηρία, την επόμενη εβδομάδα, με πορεία στο ΥΠΟΙΚ και στο ΜΑΞΙΜΟΥ.
Παρακαλούμε για τις δικές ενέργειες.


Τα Σωματεία Εργαζομένων

ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΒΕΕ (ΕΒΟ – ΠΥΡΚΑΛ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου